Перший візит до дитячого стоматолога

Запис на консультаціюЗапис

ЯК ПРОЙДЕ ПЕРШИЙ ВІЗИТ ДИТИНИ ДО СТОМАТОЛОГА?

Ви записалися до нас на консультацію? Дуже важливо, щоб перше знайомство та подальше лікування проходило для дитини максимально комфортно. Для цього ми розкажемо Вам, як проходить перший візит в нашій клініці та дамо рекомендації, як до нього підготуватися (рекомендації для батьків)

Якщо дитина маленька або просто тривожна, то перший візит необхідний для того, щоб адаптуватися до нового оточення, познайомитися з лікарем, стоматологічними інструментами та обладнанням. Наші дитячі стоматологи безперервно вдосконалюють свої знання в галузі дитячої психології і кожній дитині ми подаємо процес лікування по особливому, в зрозумілій для неї формі. У нас є досвід адаптації дітей із негативним досвідом лікування після довготривалого утримування в кріслі силою або після проведення болісних маніпуляцій без місцевого знеболення.

Знайомство з лікарем починається в холі в ігровій зоні очікування. Далі ми запрошуємо маленького пацієнта до кабінету, де показуємо йому різноманітні інструменти та стоматологічне обладнання. Під час обстеження дитина може дивитися мультфільм, який вона сама обирає, а в кінці візиту в якості винагороди отримує невеличкий приз.

В перший візит ми проводимо огляд та за необхідності – рентгенологічне обстеження, обговорюємо з батьками подальший план стоматологічного лікування. Також ми складаємо індивідуальну профілактичну програму, навчаємо гігієні порожнини рота, підбираємо засоби гігієни та даємо рекомендації відносно здорового харчування. Ми не рекомендуємо проводити складне лікування в перший візит, тому що такий підхід знижує вірогідність подальшого успішного лікування без використання седації. В перший візит рекомендоване проведення таких нескладних процедур, як наприклад, професійна гігієнічна чистка та ремінералізація емалі. Ця процедура допомагає підготувати дитину до складнішої роботи в порожнині рота, є профілактичною процедурою, а також дозволяє провести повноцінну діагностику.

Якщо батьки надають перевагу перебуванню в кабінеті під час лікування, дуже важливим є дотримування особливих правил, щоб лікування Вашої дитини проходило максимально легко та ефективно. Пам’ятка для батьків 

Важливо пам’ятати, що наша спільна мета – це не тільки полікувати той зуб, який непокоїть сьогодні, а досягти довгострокового здоров’я порожнини рота Вашої дитини та сформувати позитивне відношення до стоматології і догляду за зубами!

go up